Skip navigation


Søg

Søg
Søg i :

ForsideDANISHDANISH Transportstandard

DANISH Transportstandard

For at forhindre sygdomme som Svinepest og Mund- og Klovsyge i at komme til Danmark har branchen valgt at indføre DANISH Transportstandard, som giver samme sikkerhed og håndhævelsen af reglerne, som Fødevarestyrelsen ophævede i december 2010.

Kontakt DANISH Transportstandard

Telefon: +45 33 39 40 53 på hverdage kl. 7.30 - 15

Mail: transport@lf.dk
Vi tilstræber at besvare mails med mellemrum  i perioden søndag aften til fredag eftermiddag.


16. januar 2017

Udvendig sæbevask til SPF-godkendte biler

Grundet den øgede udbredelse af Afrikansk Svinepest (ASF) i blandt andet Polen og de Baltiske lande, blev der den 1. oktober 2016 indført ’forhøjet beredskab’ (sort område) i DANISH Transportstandard. Det betyder, at biler, der inden for de seneste syv døgn har været i områder der er indbefattet af det forhøjede beredskab, skal holde syv døgns karantæne, hvis de vil læsse direkte fra en besætning. En faglig vurdering af risikoen for overførelse af smitte fra SPF-godkendte biler, der har fået en særlig udvendig sæbevask, resulterer nu i, at denne type biler kan få ændret syv døgns karantæne til to døgn.

Læs mere
20. oktober 2016

Ændret transportstandard og forhøjet beredskab skal holde svinepest ude

Ny viden om effekten af sæbevask og udbrud af Afrikansk Svinepest i en række polske svinebesætninger medfører, at branchen pr. 1. november 2016 tilbyder ny type sikkerhedsvask og indfører forhøjet beredskab.

Læs mere
25. august 2016

Illegal handel med svin spreder afrikansk svinepest i Polen

Illegal handel med tamsvin smittet med Afrikansk Svinepest har i løbet af august 2016 spredt sygdommen til nye områder af Polen.

Læs mere
15. august 2016

Karantæneregler og vognvask afgørende for at holde smitsomme sygdomme ude af Danmark

Mindre end 1000 km fra den danske grænse blev der i starten af august konstateret Afrikansk Svinepest i en kommerciel polsk besætning.

Med det seneste fund af Afrikansk Svinepest i Polen er det endnu en gang vigtigt, at der er styr på smittebeskyttelsen. Tjek af transportørens vaskecertifikat og overholdelse af karantæneregler er et must.

Læs mere
11. august 2016

Udbrud af Afrikansk Svinepest på kommerciel besætning i Polen

Der er udbrudt Afrikansk Svinepest i en kommerciel besætning i Polen. Vi opfordrer på det kraftigste til, at alle udviser den største forsigtighed i forhold til returnerende svinetransportvogne og mandskab.

Læs mere om udbruddet
16. december 2015

QS-godkendelse – nu på vaskecertifikatet

Alle transportører af levende grise, der kører grise fra DANISH-godkendte besætninger eller samlestalde, skal være QS-certificerede. Det er blevet meget nemt at se, hvorvidt en transportør er QS-certificeret, da det nu er trykt på vaskecertifikatet.
30. oktober 2015

Afrikansk Svinepest påvist i Ukraine

De ukrainske veterinærmyndigheder har meddelt til OIE, at der er konstateret udbrud af afrikansk svinepest i to mindre svinebesætninger d. 26. og 27. oktober 2015.

Besætningerne er beliggende i området op mod grænsen til Moldova.

Af OIE-meddelelsen fremgår det, at 5 svin er døde, og at de øvrige svin vil blive aflivet. Besætningerne var på henholdsvis 29 og 23 svin.

Kilden til udbruddet angives som ukendt.
11. september 2015

Afrikansk Svinepest påvist i Ukraine

De ukrainske veterinærmyndigheder har den 7. september 2015 meddelt til OIE, at der er konstateret udbrud af afrikansk svinepest i en svinebesætning den 4. september 2015. Der er ikke oplysninger om størrelsen af besætningen.

Besætningen er beliggende i området (oblasten) Rivne, byen Budymla, Dubrovytskiy. Området er mere vestpå end de seneste tilfælde.

Af OIE-meddelelsen udsendt den 8. september fremgår det, at 3 svin er døde og 60 aflivet.

Aflivning pågår stadig. Kilden til udbruddet angives som ukendt/inkonklusiv.
Der er ikke modtaget yderligere oplysninger om udbruddet fra de ukrainske
veterinærmyndigheder.
5. august 2015

Afrikansk Svinepest påvist i Ukraine

FVST oplyser, at der er konstateret udbrud af Afrikansk Svinepest i en svinebesætning i Ukraine. 

Det er de ukrainske veterinærmyndigheder, der den 30. juli 2015 meddelt OIE om udbruddet i Ukraine. Udbruddet er i det nordlige Ukraine og i en svinebesætning med 61.810 svin. Besætningen er beliggende i Kalyta, distrikt Brovarskyi, Kiev.

Af OIE-meddelelsen fremgår det, at 302 svin er døde og op mod 50.000 svin er aflivet. Kilden til udbruddet angives som ukendt/inkonklusiv.

VSP opfordrer til ekstra forsigtighed for at minimere risikoen for overførsel af smitte til danske besætninger via returnerede svinetransportvogne, mandskab og ukrainske arbejdere. Opmærksomheden bør være ekstra høj når det drejer sig om smitte. Det gælder for eksempel:

  • Vask og desinfektion samt overholdelse af 48 timers karantæne
  • Forbud mod at medbringe madpakker og andet materiale fra hjemlandet
  • Forbud mod affaldsfodring


10. september 2014

Afrikansk Svinepest påvist i Estland

FVST oplyser Afrikansk Svinepest hos et vildsvin i Estland. Vildsvinet er fundet 6 km fra grænsen til Letland. Hele Baltikum må påregnes for risikoområde. Læs mere

 

24. Juni 2014

Klassisk svinepest påvist i Letland

FVST oplyser tirsdag d. 24. juni, at der er påvist klassisk svinepest hos tamsvin i en baggårdsbesætning i Letland. Læs mere

 

18. februar 2014

Afrikansk svinepest påvist i Polen

Det polske landbrugsministerium har sent mandag aften offentliggjort en nyhed om, at der den 15. februar 2014 er konstateret Afrikansk Svinepest i et dødt vildsvin 900 meter fra den hviderussiske grænse. Læs mere

Der er efterfølgende fundet yderligere et tilfældet af Afrikansk Svinepest i Polen. Fundet er omkring 16 km. fra det første tilfælde. Læs mere

 

11. februar 2014

Transport af levende grise - det skal du have tjek på!

Inden transport af levende grise er der en række ting, du bør være opmærksom på. Du kan nu downloade en vejledning med 6 gode råd inden transport af levende grise.

 

5. februar 2014

Stop for al eksport af levende svin og svinekød til Rusland

Den 29. januar blev der stoppet for al eksport af levende svin og svinekød til Rusland. Dette skyldes fund af afrikansk svinepest hos vildsvin i Litauen d. 24. januar 2014.

Vær derfor ekstra opmærksomme, hvis I har transporter i Polen. Sørg for at vaske bilerne ekstra grundigt og husk at overholde reglerne om karantæne, når bilen kommer tilbage til Danmark.

 

December 2013

Ny udgave af DANISH Transportstandard

DANISH Transportstandard er udkommet i en 5. udgave, november 2013. Du finder den nye udgave under Materiale og værktøjer. Her kan du også hente et dokument med ændringerne fra 4. til 5. version.

 

Juli 2013

Kvægeksportører bør tilslutte sig DANISH Transportstandard

Videncentret for Landbrug, Kvæg opfordrer til, at alle kvægbrugere udelukkende benytter eksportører, som er tilmeldt DANISH Transportstandard.

Rengøring og desinfektion af dyretransportvogne på vej ind i Danmark er som udgangspunkt ikke længere omfattet af myndighedernes kontrol. For fremadrettet at beskytte både kvæg- og svinebranchen bedst muligt har VFL, Kvægs bestyrelse derfor besluttet, at danske eksportører af levende kvæg bør være tilsluttet ’DANISH Transportstandard’.

Standarden stiller krav om vask og desinfektion af biler, der kommer fra udlandet, med det formål at forhindre sygdomme i at komme ind i landet. Desuden er der krav om overholdelse af 48 timers karantæne efter kørsel i en række ”høj-risiko”-lande, hvor forekomsten af alvorlige smitsomme sygdomme afviger meget fra danske forhold.

Eksportørerne skal sørge for, at vognmændene overholder standarden og har vaskecertifikater, når de kommer til samle- og karantænestalde. Det vil VFL, Kvæg føre kontrol med, og hvis eksportørerne ikke overholder det, udløser det en bod. Til gengæld betaler VFL, Kvæg for vask af bilerne.

 

7. marts 2013

Fokus på rene dyretransporter

Formålet med kampagnen er at fastholde fokus på risikoen for spredning af sygdomme med snavsede lastbiler i Danmark. Sygdomme som f.eks. afrikansk svinepest og klassisk svinepest findes i nogle af de lande, som vi eksporterer dyr til, og derfor er der risiko for, at en tom lastbil, der ikke er ordentlig rengjort, kan overføre sygdommene til en dansk besætning. Herefter kan snavsede lastbiler bringe sygdommene rundt mellem danske besætninger inden sygdommen påvises.

Læs mere om kampagnen på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til transport@lf.dk.

Materiale og værktøjer

Under MATERIALE OG VÆRKTØJER kan du hente information om Transportstandarden. Vi har også samlet vores værktøjer på den side - det er værktøjer til dig, så du sammen med DANISH Transportstandard kan være med til at forhindre eksotiske svinesygdomme i Danmark.

værktøjslinie
  • Print og gem
  • send til ven
  • Abonnér
Luk
Print siden

Du kan udskrive siden i printvenlig format, klik på knappen.

Tænk på miljøet!
Husk at du også kan downloade en pdf af siden istedet...

PDF version af siden

Download og gem en PDF-version af siden.

For at downloade en PDF version skal Acrobat Reader være installeret på din computer.

Bogmærk siden

Du kan bogmærke denne side og dele med andre.

Du kan dele bogmærker via facebook, twitter mv.

Print Siden
Download
Bogmærk
Luk
SEND TIL EN VEN

Send til flere ved, at separere email- adresser med komma eller semikolon.

Din besked er nu sendt til din ven.
Der er sket en fejl. Din besked blev ikke sendt. Prøv igen senere.
Send Siden
Luk
Abonner
NYHEDSBREV

Tilmeld dig et eller flere nyhedsbreve. Så modtager du en mail fra os hver 14. dag med de seneste nyheder fra branchen, noteringer samt de nye forskningsresultater.

SMS TJENESTER

Tilmeld dig SMS-opdatering med den ugentlige notering, og eventuelle vigtige nyheder.

RSS

Abonnér på vores RSS-feed og få først besked, når der er nye nyheder og publikationer.

Tilmeld nyhedsbrev
Tilmeld SMS
Tilmeld rss
Luk
Gem side
PDF version af siden

Download og gem en PDF-version af siden.

For at downloade en PDF version skal Acrobat Reader være installeret på din computer.

Bogmærk siden

Du kan bogmærke denne side og dele med andre.

Du kan dele bogmærker via facebook, twitter mv.

Download
Bogmærk
Statistik